luni, 22 noiembrie 2010

Decupaj


Pentru ca din mainile tale pot iesi lucruri de care, tu, vei fi surprins.

Explicatie - termenul de “decupaj”

„Decupaj” este un cuvânt de origine franceză, care înseamnă „a îndepărta prin tăiere”. Cu toate acestea, arta decorării suprafeţelor din lemn, sticlă şi ceramică cu bucăţi de hârtie a apărut în Italia secolului al XVIII-lea. În Veneţia, unde a început acest meşteşug, a fost mai întâi numită „l’arte povero”, ceea ce înseamnă „arta oamenilor săraci”. A fost numită în acest fel deoarece era o cale ieftină de a copia ornamentaţiile pictate de mână şi lăcuite ale mobilelor ce începuseră să fie importate din China şi Japonia. Dar, curând, obiectele făcute de meşteşugarii din Veneţia au ajuns să rivalizeze migăloasele lucrări ale artiştilor orientali.
După acest început în Veneţia, decupajul s-a răspândit în Franţa, Germania, Belgia, Polonia, Spania, Marea Britanie şi Mexic. În scurt timp, decupajul a devenit un mod de a petrece timpul în familie. Era folosit pentru decorarea mobilelor, paravanelor, cutiilor muzicale şi de bijuterii, precum şi a vaselor sau urnelor ceramice chinezeşti.
Decupajul este un meşteşug captivant şi exigent. Tehnica folosită este foarte simplă, dar poate transforma obiecte comune în amintiri îndrăgite.

De azi iti voi arata pas cu pas aceata tehnica. 

Vei putea decora: platouri, tavi, sticle, tot ce altadata poate ca aruncai. Toate iti vor umple sufletul de bucurie si culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu